Klasse
13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser
Chipotle
Brygget
8. desember 2012
Flasket
2. januar 2013
Alkoholstyrke
8,0%
Farve (EBC)
188
OG/FG
1086 / 1028
Bitterhet (IBU)
74,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
12,5l
Mengde ferdig øl
8,0l
Gjærbare ingredienser

2000g Pale Malt (5-7 EBC)
700g Munich Malt (15 EBC)
500g Crystal Malt (120 EBC)
400g Chocolate Malt (1200 EBC)
300g Roasted Barley (1500 EBC)
300g Flaked Oats (4 EBC)
100g Flaked Wheat (3 EBC)

Humle og krydder

30g Cascade 60 min.
30g Fuggles 60 min.
20g Fuggles 15 min.
10g Fuggles 1 min.
10g East Kent Goldings 1 min.

Andre ingredienser

50g demerarasukker dag 8
2 hele chipotles dag 8

Meskeinformasjon

64-66 grader i 1 time

Gjærtype

Safale US-05

Gjærmengde

ca. 0.9 pakke

Informasjon om gjæring

Stabil temperatur på 18-19 grader de første 18 dagene med heving til ca. 21 på slutten av gjæringsforløpet.

Kommentarer


[BBcode]