Klasse
6C Imperial IPA
Brygget
20. oktober 2012
Flasket
14. november 2012
Alkoholstyrke
8,1%
Farve (EBC)
19
OG/FG
1073 / 1011
Bitterhet (IBU)
90,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
26,0l
Mengde ferdig øl
23,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter Pale Malt 5,55kg
Crystal Malt 60L (115EBC) 0,25kg
Caramalt (30EBC) 0,45kg
Bjørns Havregryn 0,75kg
Amber/Medium Spraymalt 0,5kg
Honey 0,25kg

Humle og krydder

30g Simcoe 12% 60min
35g Chinook 12% 60min
10g Willamette 5,5% 20min
10g Simcoe 12% 20min
10g Cascade 5,5% 20min
10g Chinook 12% 20min
40g Cascade 5,5% 5min
25g Willamette 5,5% 5min

30g Cascade blomst Tørrhumling 9dager
10g Nelson Sauvin Tørrhumling 9dager

All humle brukt i pelletform, utenom cascade blomst v/tørrhumling

Andre ingredienser

Gypsum ca 10-12g i mesk

Meskeinformasjon

Mash-in ved 64g i 75-80min
Mash out ved 72-73 i 15-20min

)Brew-in-bag)

Gjærtype

Californial Ale wlp001

Gjærmengde

2 pakker, 2liter

Informasjon om gjæring

Primær og sekundær gjæring v/ 19grader.
Diacetlyrest og økt temperatur til 22-23 grader i ca 48timer etter 14 dager. Racket til ny gjæringsbøtte etter 16 dager og tørrhumlet i 9 dager før tapping.

Kommentarer

En lettdrikkelig, fyldig og velbalansert (amerikansk) imperial IPA.


[BBcode]