Klasse
7A Weizen/Weissbier
Brygget
22. februar 2013
Flasket
5. mars 2013
Alkoholstyrke
5,9%
Farve (EBC)
10
OG/FG
1053 / 1008
Bitterhet (IBU)
17,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
21,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

1800g Pilsnermalt 3 EBC
1500g Hvetemalt 4 EBC
1000g Hveteflak 3 EBC
170g Munchermalt 20 EBC
85g Crystal malt 120 EBC
57g Acid malt 3 EBC
150g DME 8 EBC

Humle og krydder

30g Hallertauer Hersbrucket alpha 4% 60 minutter
15g Hallertauer Hersbrucket alpha 4% 5 minutter

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

43 grader i 15 minutter
51 grader i 15 minutter
67 grader i 75 minutter
75 grader i 10 minutter

Gjærtype

wlp 300 Hefeweizen

Gjærmengde

1 rør 1,5 liter starter

Informasjon om gjæring

Gjæret på 18 grader i to uker.
Første uken uten lokk på gjæringskaret.
Høstet toppgjær etter 24 timer, og etter 48 timer.

Kommentarer


[BBcode]