Klasse
6C Imperial IPA
Brygget
14. august 2014
Flasket
3. september 2014
Alkoholstyrke
7,0%
Farve (EBC)
40
OG/FG
1065 / 1010
Bitterhet (IBU)
100,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
100,0l
Mengde ferdig øl
88,0l
Gjærbare ingredienser

Pale Ale malt 20,4kg
Hvetemal Lys 2,38kg
Sjokolademalt 1,02kg

Humle og krydder

Bitterhumle Galena 13% 225gr 90 min
Smakshumle Cascade 6% 400gr 15 min
Aromahumle Colombus 14,3%
0 min
TørrhumlingChinook 11% 1oogr
(25gr i hvert gjæringskar.

Andre ingredienser

30 gr kalsiumklorid i innmesking

Meskeinformasjon

Innmeskingstemp. 65grader i 60 min. 60-65 liter vann i innmesking. Overvann 20 liter (76 grader) 3 ganger i løpet av avrenningsperioden.

Gjærtype

SafAle 04

Gjærmengde

ca 1,5 liter

Informasjon om gjæring

Dagen før brygging kokte opp 4 flasker vørterøl for å koke ut co2.
Tilsatte 4 ss maltextrakt. kjølte ned til 2o grader og pisket inn 4 ss Safale 04. Gjæringstemperatur 17-18 grader

Kommentarer

Kan være noe alkoholsvak iflg klassifisering.
Utregning av IBU og alkohol ved hjelp av et XL-skjema tilsendt av en annen brygger. Navnet på skjema/utregning kjenner jeg ikke til. Mitt bryggeutstyr består av kokekar 100L, meskekar (isolert) 100L og vanntank (termostat på 76grader) 100L.


[BBcode]