Klasse
3C Doppelbock
Brygget
8. november 2013
Flasket
14. desember 2013
Alkoholstyrke
7,3%
Farve (EBC)
36,7
OG/FG
1076 / 1021
Bitterhet (IBU)
22,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

6,5 kg Münich Lys
1 kg Caramel malt Mørk
1 kg Caramel malt Pils
0,1 kg Pale Chocolate

Humle og krydder

Hallertauer Mittelfrüh

Andre ingredienser

Mesking:
Salter
pH 5,2 buffer

Koking:
Gjærnæring
Irish Moss
Servomyces

Meskeinformasjon

1 trinns mesking ved 67C, medium body i 1 time
10 minutter utmesking ved 78C
Sparging med 78C vann.

Gjærtype

WLP833 German bock

Gjærmengde

3 rør

Informasjon om gjæring

2,7 liter gjærstarter i ett døgn.
14 dager ved 13C
3 dager ved 16C
Trinnvis reduksjon av temperatur ned til 1C

Kommentarer


[BBcode]