ilsner Malt 3 EBC 3 EBC 5000 g
Cara Munich 100 EBC 120 EBC 250 g
Aroma Malt 150 EBC 150 EBC 250 g
Munich Malt 20 EBC 25 EBC 1000 g
Dry Light Extract 8 EBC 2000 g
Spesial W 300 EBC 300 EBC 700 g
Wheat Malt 3 EBC 500 g
East Kent Golding 4.4% alpha 44 g 60 minutes
Hallertauer Mittelfruh 5% alpha 59 g 60 minutes
68 graders mesk i kjøleboks i 60 minutter (20 liter 76 gr., skyllevann 80 grader (ca 30 liter)
WLP011/WLP655
ett rør
Forgjæring med alegjær, WLP011, stor starter, i vanlig hvit bøtte. Gjæres ned til 1020-1015 og stikkes så om til en BetterBottle og en vinballong, halvparten i hver.. Tilsetter så 1 pakker Roseleare Blend i hvert av karene. 40 gr. amerikanske eiketerninger, medium toast (bryggselv) ligger med i hele gjæringstiden. Disse taes fra forrige batch, og fordeles på de to sekundærkarene. SG 13.12.2013 = 1015. Stukket om 15.12.2013, til en vinballong og en BetterBottle. Tilsatte 40 gr. brukte eiketerninger fra forrige batch med Oud Bruin. 20.12.2013 tilsatte jeg utterligere 90 gr, eiketerninger, som hadde ligget i øl og cognac (dekantert). 20.12.2013 var det liten aktivitet i den ene beholderen (BetterBottle). Kan ha vært den ene gjærpakken, den blåste seg nsten ikke opp. Heller et rør WLP 665 i dette karet 30.12.2013.