Klasse
7B Dunkelweizen
Brygget
23. januar 2014
Flasket
6. februar 2014
Alkoholstyrke
5,6%
Farve (EBC)
34,3
OG/FG
1,052 / 1,012
Bitterhet (IBU)
15,3 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
31,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

2,6 kg Hvetemalt
1,2 kg Münchenermalt
1,2 kg Viennamalt
0,15 kg Carafa special 3
0,17 kg sukker til priming på flasker

Humle og krydder

20 gram Hallertauer Mittelfrüh humle (4,6%) i 60 minutter
20 gram Hallertauer Mittelfrüh humle (4,7%) i 20 minutter

Andre ingredienser

14 gram ph 5,2 stabilizer i meskevannet
1/2 tablett Whirfloc siste 10 minutter av koketiden
1 tsk Wyeast gjærnæring siste 10 minutter av koketiden

Meskeinformasjon

90 minutter enstegsmesk 67 grader Celsius
13,5 liter vann til innmesking
24 liter vann til kontinuerlig skylling, 78 grader C.

Gjærtype

WLP 300

Gjærmengde

1 rør + starter

Informasjon om gjæring

Tilsatt ren O2 etter nedkjøling
Gjæret 14 dager, 18 grader Celsius

Kommentarer


[BBcode]