Klasse
13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 10D Saison)
Ekstra ingredienser
Multer
Brygget
23. november 2014
Flasket
17. mars 2015
Alkoholstyrke
8,0%
Farve (EBC)
12
OG/FG
1080 / 1020
Bitterhet (IBU)
70,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
9,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

3kg Coopers light liquid malt extract
1kg Hvetespraymalt
1/4kg Crystal malt (150ebc)
1kg lys spraymalt

Humle og krydder

Bitring: Saaz, Perle

Ellers:
Willamette, Hallertau Hersbrucker, East Kent Goldings

Andre ingredienser

1,5kg multer

Meskeinformasjon

Steeping av krystallmalt i 30 min. Varm opp, tilsett ekstrakt, varm opp igjen. 1kg lys ekstrakt koker i separat kjele med bitterhumle.

Gjærtype

Wyeast3724+wy3711

Gjærmengde

1pk + 1pk

Informasjon om gjæring

Gjæret 1 uke med wyeast 3724 til aktiviteten var blitt lav. Tilsatt råsaft av 1,5kg multer og wyeast 3711. Lagret 1 måned, tappet på cornelius, og lagret til nå.

Kommentarer


[BBcode]