Klasse
13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 5A Engelsk brown ale)
Ekstra ingredienser
Pekannøtter
Brygget
22. januar 2013
Flasket
5. februar 2013
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
28
OG/FG
1059 / 1013
Bitterhet (IBU)
27,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
50,0l
Mengde ferdig øl
49,0l
Gjærbare ingredienser

9,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain
0,83 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain
0,83 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain
0,42 kg Cara-Pils/Dextrine (20,0 EBC) Grain
0,31 kg Pale Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (600,0 EBC) Grain
0,7 kg Pecan nøtter

Humle og krydder

65 min 35,00 gm Chinook [12,50 %] (65 min) Hops
30 min 10,00 gm Northern Brewer [8,50 %] (30 min) Hops
30 min 20,00 gm Williamette [5,50 %] (30 min) Hops
0 min 15,00 gm Northern Brewer [8,50 %] (0 min) Hops
0 min 25,00 gm Williamette [5,50 %] (0 min) Hops

Andre ingredienser

14,00 gm PH 5.2 Stabilizer (Mash 60,0 min) Misc
15 min 2,64 items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 min) Misc
5 min 2,63 tsp WLN1000 Gjærnæring (Boil 5,0 min)Misc

Meskeinformasjon

67 grader i 90 min
77 grader i 15 min

Gjærtype

WLP007

Gjærmengde

Starter på 1900 ml

Informasjon om gjæring

8 dager i 19 grader med tempstyring.
6 dager i 21 grader med tempstyring

Kommentarer

Pekannøtter ristet i treomganger på 140 grader i 15 min hver gang. Pekannøtter i hele meskeprosessen.


[BBcode]