Klasse
10B Lys sterk belgisk ale
Brygget
10. november 2013
Flasket
4. desember 2013
Alkoholstyrke
7,7%
Farve (EBC)
16
OG/FG
1,061 / 1,003
Bitterhet (IBU)
29,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
48,0l
Mengde ferdig øl
40,0l
Gjærbare ingredienser

8000 g Pilsner malt (3 EBC)
3000 g sukker (tilsatt ved -20 min. kok)
2000 g Torrified wheat (4 EBC)
1500 g Carapils (5 EBC)
1000 g Biscuit malt (50 EBC)
500 g lettkokte havregryn
100 g Special B (350 EBC)

Humle og krydder

-60 min:
90 g Styrian Goldings (5,4 %)

-15 min:
50 g Styrian Goldings (5,4 %)

-2 min:
50 g Styrian Goldings (5,4 %)

Andre ingredienser

400 g rosiner (kokt i 30 minutter)
2 tsk. gjærnæring
2 stk. Whirlfloc

Meskeinformasjon

Infusjonsmesking, 45 minutter @ 65 grader.
Partiskylling ved 78 grader.

Gjærtype

WLP500, WLP530

Gjærmengde

Hhv 2 og 1 rør

Informasjon om gjæring

24 dager @ ca 17 grader

Kommentarer


[BBcode]