Klasse
12C Flamsk rød
Brygget
6. februar 2016
Flasket
13. oktober 2016
Alkoholstyrke
4,7%
Farve (EBC)
49
OG/FG
1047 / 1008
Bitterhet (IBU)
15,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner Malt 3 EBC 1546 g
Vienna 7 EBC 1134 g
Aroma Malt 150 EBC 773 g
Munich Malt 20 EBC 515 g
Cara Munich I 100 EBC 618 g
Special B 300 EBC 515 g
Wheat Malt 3 EBC 206 g
Unmalted Wheat 3 EBC 825 g

Humle og krydder

Hallertauer Mittelfruh 4.7 % 25 g 60 min
Hallertauer Mittelfruh 4.7 % 25 g 10 min

Andre ingredienser

2,5 kg blåbær

Meskeinformasjon

70 graders mesk i 60 minutter, hev så til 76 grader i 10 min,skyllevann 80 grader. Kok to timer.

Umaltet hvete meskes, sammen med 10 % av malten, separat på 63 gr. i 15 min før det meskes sammen med resten av malten.

Solerabrygging på eikefat

Gjærtype

Wyeast 3763 Roesela

Gjærmengde

4 pk.

Informasjon om gjæring

4 pk Wyeast 3763 Roeselare Blend. Supplert med 50 gr. US05 09.02.2016.

Brukt 1/2 kg Demerasukker for å få opp OG. Oksygen i ett minutt før gjær ble tilsatt.

Kommentarer



[BBcode]