Klasse
1A Moderne lys lager
Brygget
24. januar 2013
Flasket
18. februar 2013
Alkoholstyrke
5,6%
Farve (EBC)
10
OG/FG
1052 / 1010
Bitterhet (IBU)
40,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
23,5l
Gjærbare ingredienser

4750 gram Castle Pilsner (Belgisk)
1000 gram Weyerman Munich 10L
200 gram Bestmaltz Hvetemalt

Humle og krydder

150 gram Summit pellets 16.8% Mashhops 85 min
20 gram Summit pellets 16,8% 15 min
15 gram Summit pellets 16,8% 2 min

Andre ingredienser

1 tbs. PH 5,2 Stabilizer i mesk
0,5 tablett whirfloc

Meskeinformasjon

15 min 50 grader
60 min 65 grader
10 min 78 grader

Gjærtype

WLP833 German Bock Lager

Gjærmengde

2 pakker i 2.5 liter starter

Informasjon om gjæring

For å få nok gjær ble det brukt en pakke i 2.5 liter starter i to omganger.

Gjæret på 10 grader i 3 uker.

Kommentarer

Brygget etter Erik Schønsee sin oppskrift.

IBU er vanskelig å beregne ettersom mashhopping ikke er en nøyaktik vitenskap. Men det antas å ligge rundt 40 IBU.


[BBcode]