Klasse
8D Porter
Brygget
6. desember 2012
Flasket
29. desember 2012
Alkoholstyrke
5,5%
Farve (EBC)
67,9
OG/FG
1058 / 1017
Bitterhet (IBU)
28,6 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
59,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

11.300 kg Maris Otter Malt (79.3%)
1.300 kg Brown Malt (9.12%)
1.100 kg Caramalt (7.72%)
0.550 kg Carafa special III malt (3.86%)

Humle og krydder

110.0 g Fuggles (4.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.2 g/L)
60.0 g Fuggles (4.7% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.2 g/L)

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

20 minutter på 65 grader
50 minutter på 67 grader
Ingen utmesk

Gjærtype

WLP013

Gjærmengde

3 rør i 3 liter starter

Informasjon om gjæring

14 dager på 19 grader Primærgjæring
14 dager på 20 grader Ettergjæring på flaske

Kommentarer

Primet med 290g sukker. ca 5g Nottingham


[BBcode]