Klasse
6E New England IPA
Brygget
21. januar 2018
Flasket
10. februar 2018
Alkoholstyrke
6,8%
Farve (EBC)
15
OG/FG
1062 / 1010
Bitterhet (IBU)
49,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
55,0l
Mengde ferdig øl
55,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter Pale Malt 5 EBC 12000 g
Crystal Malt 120 EBC 500 g
Cara Pils 5 EBC 500 g
Flaked Oats 4 EBC 1100 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 330 g

Humle og krydder

Citra 14.2 % 100 g 3 min
Mosaic 11.8 % 100 g 3 min
Simcoe 13.0 % 100 g 3 min
Citra 13.5 % 100 g dry
Mosaic 12.0 % 100 g dry
Simcoe 13.0 % 100 g dry
Columbus 67.0 % 12 g 60 min
Bitterhumle erstattes med 10 mL HopShot,Den nederste linjen med Columbus er for å regne ut effekten av HopShot.
Tørrhumling:
100 gram Simcoe
100 gram Citra
100 gram Mosaic

Andre ingredienser

IrishMoss og gjærnæring.
20 gram kalsiumsulfat og 20 gr. kalsiumklorid i mesk. Tre korker Lactol.

Meskeinformasjon

Mash step 52 °C 20 min
Mash step 67 °C 45 min
Utmesk 72 °C 5 min
Innmesk 56 °C 1 min

NoSparge. 70 liter meskevann.
Flaked oats er vanlige havregryn.

Gjærtype

US05

Gjærmengde

50 gram

Informasjon om gjæring

17 gr. 7 dager og 7 dager på 20-21 grader

Kommentarer

300 gram humle (3min humlen i denne kalkulatoren) tilsettes i whirlpool ved 80 grader. Vent 30 min før videre nedkjøling og sirkulering.

Tørrhumles med med 100 gram Simcoe etter to dager, 100 gram Citra etter fire dager og tilslutt 100 Mosaic siste fem til syv dager.

Overføres til corny i et "lukket" oksygenfritt system. Naturlig karbonering.
Kok 60 min.


[BBcode]