Klasse
4D Engelsk golden ale
Brygget
20. februar 2015
Flasket
10. mars 2015
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
10
OG/FG
57 / 9
Bitterhet (IBU)
27,0 (O)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
50,0l
Mengde ferdig øl
44,0l
Gjærbare ingredienser

Pale Malt 2 kg
Pilsner Malt 8 kg
Lys Candis sukker 0,75 kg
Ris Flake 1 kg
Crystal (60-80 EBC) 0,3 kg
Valset Havre 0,5 kg

Humle og krydder

Centennial 50 gram (alfa 9,4%)

Styrian Goldings 50 gram (alfa3,9%)

Hersbrucker 50 gram (alfa 3,2%)

East Kent Goldings 50 gram (alfa 5,8%)

Andre ingredienser

Natriumbikarbonat 20 gram til pH justering av råvann.

Klarurt til klaring 18 gram ( tilsatt 15 min før kokeslutt)

Meskeinformasjon

Mesketrinn 1 : 45 minutt
56 - 58 gr. C

Mesketrinn 2 : 45 minutt
65 - 68 gr. C

Gjærtype

Saale US - 05

Gjærmengde

22 gram

Informasjon om gjæring

1. gjæring i 5 døgn ca. 18 gr. C

Omstikking og 2. gjæring i 8 døgn. ca. 15 gr. C

Kommentarer

Ølet er fylt på Corneliusfat og trykksatt før tapping


[BBcode]