Klasse
13F Klassisk norsk juleøl
Brygget
7. august 2017
Flasket
28. august 2017
Alkoholstyrke
5,6%
Farve (EBC)
50
OG/FG
1060 / 1018
Bitterhet (IBU)
24,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
77,0l
Mengde ferdig øl
54,0l
Gjærbare ingredienser

Munich 2: 8000 gr.
Pilsner: 4000 gr.
Caramunich 3: 2500 gr.
Crystal 240: 1500 gr.
Melandoin: 1500 gr.
Lys choko: 500 gr.

Humle og krydder

100 gr. Saaz 3.8% pellets 60 min.
100 gr. Saaz 3.8% pellets 15 min.
100 gr. Saaz 3.8% pellets 5 min.

Andre ingredienser

1 tabl. protafloc 10 min.

Meskeinformasjon

68 C. 80 min.
78 C. 15 min.

Gjærtype

Wyeast 2308

Gjærmengde

1 l. slurry 5 gen.

Informasjon om gjæring

21 dager 9 C.

Kommentarer

Koketid 90 min.


[BBcode]