Klasse
4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
Brygget
6. februar 2018
Flasket
23. februar 2018
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
16
OG/FG
1060 / 1012
Bitterhet (IBU)
54,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

5,5 kg Maris Oter
0,5 kg Wienermalt
0,3 kg Crystal 120

Humle og krydder

25 g Northern Brewer @ 60
15 g Bobek @ 30
15 g EKG @30
20 g Bobek @15
30 g EKG @ 15
15 g Bobek @ whirpool
15 g EKG @ whirpool

Andre ingredienser

I meskevann
1,2 ts kalsiumklorid
1,1 ts kritt
1 ts gips
0,9 ts natron
1,2 ts laktol

I skyllevann
0,6 ts gips
0,8 ts kalsiumklorid

Meskeinformasjon

65 grader i 75 min + mashout

Gjærtype

Wyeast1318

Gjærmengde

Sånn ca passe

Informasjon om gjæring

10 dager på 18 grader, opp til 23 til ferdig. Cold crash. Opp til 23 for flasking

Kommentarer

Karbonert med krausen fra tilbakeholdt vørter.


[BBcode]