Klasse
8E Moderne porter og stout
Brygget
5. november 2012
Flasket
17. november 2012
Alkoholstyrke
6,5%
Farve (EBC)
0
OG/FG
1062 / 1015
Bitterhet (IBU)
44,5 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
100,0l
Mengde ferdig øl
86,0l
Gjærbare ingredienser

18 kg Pilsnermalt (Sophus Fuglesang)
1.7 kg Caramalt (Viking)
1.1 kg Munchenermalt (Bamberg)
0.7 kg Sjokolademalt (Heidelberg Germany)
0.7 kg Svartmalt (Viking)
320gr demerarasukker kokt i 1 liter vann for ettergjæring på flaske

Humle og krydder

70 gram Chinook pellets 11% 90 minutter
200 gram Northern Brewer pellets 10.55% 20 minutter
100 gram Saaz pellets 3.4% 10 minutter

Andre ingredienser

1/2 del kalsiumklorid i innmesking
1 tablett Protafloc ved 10 minutter igjen av koketid

Meskeinformasjon

Direkte innmesking 67 grader med ca 55 liter vann.
Forsukringstid 60 min
Deretter 76 grader vann for avrenning til 100 liter vørter i kokekar

Gjærtype

Nottingham Ale Yest

Gjærmengde

100 gram

Informasjon om gjæring

Kokt 1 liter vørterøl for å få ut Co2, tilsatt 2 ss maltekstrakt. Nedkjølt til 20 grader og pisket inn 100 gr Nottingham Ale Yest tørrgjær, laget dagen før brygging.
Gjæret på 18 til 19 grader i 18 dager

Kommentarer


[BBcode]