18 kg Pilsnermalt (Sophus Fuglesang)
1.7 kg Caramalt (Viking)
1.1 kg Munchenermalt (Bamberg)
0.7 kg Sjokolademalt (Heidelberg Germany)
0.7 kg Svartmalt (Viking)
320gr demerarasukker kokt i 1 liter vann for ettergjæring på flaske
70 gram Chinook pellets 11% 90 minutter
200 gram Northern Brewer pellets 10.55% 20 minutter
100 gram Saaz pellets 3.4% 10 minutter
1/2 del kalsiumklorid i innmesking
1 tablett Protafloc ved 10 minutter igjen av koketid
Direkte innmesking 67 grader med ca 55 liter vann.
Forsukringstid 60 min
Deretter 76 grader vann for avrenning til 100 liter vørter i kokekar
Nottingham Ale Yest
100 gram
Kokt 1 liter vørterøl for å få ut Co2, tilsatt 2 ss maltekstrakt. Nedkjølt til 20 grader og pisket inn 100 gr Nottingham Ale Yest tørrgjær, laget dagen før brygging.
Gjæret på 18 til 19 grader i 18 dager