Amt Name Type # %/IBU
9,13 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 78,1 %
0,85 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 2 7,2 %
0,56 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 3 4,8 %
0,42 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 4 3,6 %
0,28 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 5 2,4 %
0,45 kg Light Dry Extract (15,8 EBC) Dry Extract 7 3,9 %
60,00 g Magnum [9,70 %] - First Wort 60,0 min Hop 6 46,3 IBUs
30,00 g Centennial [8,50 %] - Boil 20,0 min Hop 8 11,2 IBUs
30,00 g Experimental hop 2010/72/70 [12,00 %] - Hop 9 15,8 IBUs
30,00 g Saaz [2,80 %] - Boil 20,0 min Hop 10 3,7 IBUs
dobbeltmesk,
1. 60 minutter @ 66C
2. ~40 min @ 66C
5,6 kg pale malt i mesk nr 1
Resten i mesk nr 2 (5,65 kg)
US-05
3 pakker, rehydrert
Starter gjæringen på 16C og lar den stige naturlig til rundt 20. Setter den litt varmere mot slutten av gjæringstiden.
Brygget på Speidel 20 med dobbeltmesk.
Starter med 23 liter vann. Ingen mineraltilsetninger i første mesk. Rører i mesken hvert 20. minutt for begge meskene. Ca 20 liter til start på mesk nr 2. Tilsetter 10g CaCO3 og 4g NaHCO3 i mesk nr 2. Kutter ned andre meskerunde til 40 minutter for å ikke få for lav pH. Dessuten stoppes tiden når man rører i mesken så effektiv tid blir nok nærmere 50 min uansett. Skyller med 4 liter vann. Tar ut en liter vørter og koker opp 450g spraymalt. preboil volum er 21 liter og gravity er 1.103. Dette var i høyeste laget, så koker opp en liter vann og har i. Pitcher gjær på 16C med brewers clarex og oksygenerer i 2 minutter. Starter gjæringen på 16C og lar den stige naturlig til rundt 20. Setter den litt varmere mot slutten av gjæringstiden.