Klasse
4E Amerikansk pale ale
Brygget
29. august 2015
Flasket
19. september 2015
Alkoholstyrke
5,4%
Farve (EBC)
16
OG/FG
51 / 11
Bitterhet (IBU)
43,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
36,0l
Mengde ferdig øl
33,4l
Gjærbare ingredienser

10000 gr. Pale Ale, Maris Otter, Thomas Fawcett. EBC 5
530 gr. Crystalmalt, Thomas Fawcett. EBC 120

Humle og krydder

56 gr. Amarillo Pellet 8,85% 100g, IBU 8,85, tid 01:00
100 gr. Amarillo Pellet 8,85% 100g, IBU 8,85, tid 00:05

Tørrhumling 100 gr. Amarillo Pellet, IBU 8,85 tilsatt etter 8 dager.

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Innmesk 67°C
67°C 75 min
78°C 30 min

Gjærtype

WLP001 California

Gjærmengde

2 "rør"

Informasjon om gjæring

29/8-2015 19 grader
30/8-2015 20 grader
5/9-2015 21 grader

Kommentarer

Problemer med avtapping fra kokekjele gjorde at gjærbart volum (felt Antall liter vørter) ble mindre enn planlagt. Mye resterende i gjæringskar etter tapping til fat (Antall liter ferdig øl).


[BBcode]