Klasse
4E Amerikansk pale ale
Brygget
18. februar 2016
Flasket
11. mars 2016
Alkoholstyrke
5,9%
Farve (EBC)
11
OG/FG
1,055 / 1,010
Bitterhet (IBU)
39,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,5l
Mengde ferdig øl
16,0l
Gjærbare ingredienser

4225 g Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) 84,5 %
400 g Wheat Malt (3,9 EBC) 8,0 %
250 g Munich Malt (15,0 EBC) 5,0 %
125 g Victory Malt (49,3 EBC) 2,5 %

Humle og krydder

14 g Simcoe [12,20 %] - Boil 60,0 min 20,2 IBUs
30 g Ahtanum [5,20 %] - Boil 10,0 min 6,7 IBUs
50 g Amarillo Gold [8,40 %] - Steep/Whirlpool 4,9 IBUs
50 g Mosaic (HBC 369) [11,70 %] - Steep/Whirlpool 6,9 IBUs
50 g Amarillo Gold [8,40 %] - Dry Hop 5,0 Days
50 g Mosaic (HBC 369) [11,70 %] - Dry Hop 5,0 Days
30 g Ahtanum [5,20 %] - Dry Hop 5,0 Days

Andre ingredienser

0,5 stk Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)

Meskeinformasjon

Infusjonsmesk med 14 liter vann, 65 grader i 75 min. Kontinuerlig skylling med 19,5 liter vann ved 75 grader.

Gjærtype

White Labs #WLP051

Gjærmengde

210 milliarder celle

Informasjon om gjæring

Gjæring på 17 grader, gradvis økt til 18 grader etter 4 dager. Etter 9 dager ble temperaturen økt til 20 grader og tørrhumlet. Økte gradvis til 21 grader etter 14 dager, da det ble tappet på fat. Lagret på 3 grader til flasking.

Kommentarer


[BBcode]