Klasse
2D Münchener dunkel
Brygget
17. januar 2014
Flasket
14. februar 2014
Alkoholstyrke
5,27%
Farve (EBC)
41
OG/FG
1,054 / 1,014
Bitterhet (IBU)
23,5 (R)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

2000 g Pilsner malt
2510 g Münchener malt
450 g Cara malt
120 g Crystal malt II
70 g Chocolate malt

Humle og krydder

18 g Tettnang pellets 4.5% 60 minutter
18 g Hallertauer Mittelfrüher 4.5% 60 minutter
15 g Hallertauer Mittelfrüher 4.5% 15 minutter
20 g Hallertauer Mittelfrüher 4.5% 3 minutter

Andre ingredienser

1 tablett Whirlfloc siste 15 minutter av kok

Meskeinformasjon

Innmesk: 52° C
Step1: 10 min - 55° C
Step2: 10 min - 62° C
Step3: 40 min - 66° C
Step3: 10 min - 72° C
Step5: 5 min - 78° C

Gjærtype

WLP 833 German Bock

Gjærmengde

500 ml

Informasjon om gjæring

28 dager ved 9° C.
14 dager ved 19° C.

Kommentarer


[BBcode]