Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 3C Doppelbock)
Ekstra ingredienser
Lakrisrot
Brygget
18. juli 2012
Flasket
10. november 2012
Alkoholstyrke
7,2%
Farve (EBC)
43,9
OG/FG
1080 / 1026
Bitterhet (IBU)
23,1 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,5l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

3,00 kg Munich Malt (25,0 EBC) 36,8 %
3,00 kg Pilsner Malt (3,5 EBC) 36,8 %
0,50 kg Caramalt (31,0 EBC) 6,1 %
0,30 kg Brown Malt (200,0 EBC) 3,7 %
0,20 kg Pale Chocolate Malt (625,0 EBC) 2,5 %
1,00 kg Light Dry Extract (15,8 EBC) 12,3 %
0,15 kg Honey (2,0 EBC) 1,8 %

Humle og krydder

15,00 g Northern Brewer [10,50 %] - Boil 90,0 min. 14,7 IBUs
15,00 g Hallertauer Mittelfrueh [5,10 %] - Boil 40,0 min 5,8 IBUs
10,00 g Hallertauer Mittelfrueh [5,10 %] - Boil 20,0 min 2,7 IBUs

Andre ingredienser

20 gr licorice root at 20 min.
5 gr Irish Moss at 5 min.

Meskeinformasjon

Mashed at 64 C for 60 min, increased to 68 C for 30 min.
Sparged at 80 C.

Gjærtype

WLP 833 - German Bock Lager

Gjærmengde

2 packs in 3 liter starter (617 billion cells)

Informasjon om gjæring

Fermented at 10-12 C for 3 weeks. Lagered for 12 weeks at 4 C. Bottled and conditioned with 1 pack extra yeast for 2 weeks.

Kommentarer


[BBcode]