Klasse
13F Klassisk norsk juleøl
Brygget
28. august 2016
Flasket
22. oktober 2016
Alkoholstyrke
6,2%
Farve (EBC)
36
OG/FG
1063 / 1016
Bitterhet (IBU)
23,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
28,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

Munich malt (15L): 4000 g
Pilsnermalt: 1000 g
Flaket havre: 500 g
Aromatic malt: 400 g
Melanoidin malt: 300 g
Amber malt: 300 g
Crystal malt (60L): 300 g

Humle og krydder

Magnum: 16 g @ 60 min
Saaz: 25 g @ 15 min
Saaz: 25 g @ 2 min

Andre ingredienser

pH Stabilizer: 25 g @ innmesk
Whirlfloc, halv tablett @ 15 min
10 dråper Brewers Clarex i primary

Meskeinformasjon

Single infusion: 67 C, 50 min
Utmesk, 76 C, 10 min

Gjærtype

WLP833 Bock

Gjærmengde

3 l starter

Informasjon om gjæring

4 uker @ 10 C
Overført til fat med litt gjær og senket temperaturen 1 grad i døgnet til 0 C. Modnet på fat i 4 uker.

Kommentarer


[BBcode]