Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
25. januar 2013
Flasket
12. februar 2013
Alkoholstyrke
9,3%
Farve (EBC)
44
OG/FG
1090 / 1020
Bitterhet (IBU)
35,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
19,0l
Mengde ferdig øl
17,5l
Gjærbare ingredienser

6,25 kilo Pilsnermalt
0,5 kilo Palemalt
0,5 kilo Caramalt
300 gram Dark Crystal Malt
30 gram Cara 120 (Crystal)
- Alternativt kan vi ta 340 gram Dark Crystal Malt
120 gram Sjokolademalt
940 gram Sukker

Humle og krydder

50gram East Kent Golding (4%)
35gram Fuggle (6%)
43gram Hallertau (5%)
Krydder: Vanjle, Appelsin skall, kanel

Andre ingredienser

Irish moss

Meskeinformasjon

52 grader 20min
63 grader 30min
72 grader 22min

Gjærtype

Abbey 2

Gjærmengde

1 pakke i 2 liter starter

Informasjon om gjæring

17 dager på 20 grader

Kommentarer


[BBcode]