Klasse
3C Doppelbock
Brygget
23. august 2016
Flasket
13. september 2016
Alkoholstyrke
8,8%
Farve (EBC)
63
OG/FG
1093 / 1026
Bitterhet (IBU)
21,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
50,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner Malt 3 EBC 5000 g
Munich Malt 25 EBC 15000 g
Cara Munich I 90 EBC 2500 g
Chocolate Malt 800 EBC 500 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 300 g

Humle og krydder

Perle 4.9 % 100 g 60 min
Hallertauer Mittelfruh 2.7 % 30 g 30 min
Hersbrucker 2.2 % 50 g 30 min
Hersbrucker 2.2 % 50 g 10 min

Andre ingredienser

1 ts gjærnæring og 2 ts Irish Moss

Meskeinformasjon

Enkel dekoksjon 40/50 - 67 + mashout/skylling på 78. Kok min. 90 min.

Tar ut ca 1/3 som varmes opp og meskes separat på 65 grader i 30 min., og deretter kokes 15 min. før det blandes tilbake i hovedmeskekaret for å heve temp til neste steg.

Gjærtype

WLP833 German Bock L

Gjærmengde

2 pk starter 4 + 12l

Informasjon om gjæring

Lager starter 18.8 på 2 pkt produsert 26.5. Steppes deretter opp i 12 liter starter.

Strødde litt US05, for å få ned FG. Gikk ned to poeng til 26

Kommentarer

Fatet med 6 gr. sukker pr liter.

To fulle fat. Mye trub.


[BBcode]