Klasse
8A Dry stout
Brygget
11. oktober 2013
Flasket
24. oktober 2013
Alkoholstyrke
4,7%
Farve (EBC)
80
OG/FG
1048 / 1012
Bitterhet (IBU)
30,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
16,0l
Mengde ferdig øl
13,0l
Gjærbare ingredienser

4750 g Maris Otter Pale Malt 5,5 EBC
950 g Munich Malt 25 EBC
850 g Flaket bygg 3 EBC
450 g Flaket havre 4 EBC
450 g Wheat Malt 4 EBC
330 g Roasted Barley 1450 EBC
250 g Pale Chocolate Malt 625 EBC
250 g Chocolate Malt 1175 EBC
225 g Amber Malt 75 EBC
225 g Brown Malt 180 EBC¨
205 g Crystal Malt 120 EBC
205 g Dark Crystal Malt 300 EBC
160 g Black Malt 1450 EBC

Humle og krydder

20 g Fuggles 5,0%, 60 min
13 g Fuggles 5,0%, 15 min
13 g Fuggles 5,0%, 5 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

77 grader i 10 min.

En "Small Beer" brygget på 13 l glattvann fra mesken til en Imperial Stout.

Gjærtype

S-04

Gjærmengde

130 mrd. gjærceller.

Informasjon om gjæring

18 grader i 14 dager, gradvis hevet til 21 grader etter stormgjæring.

Kommentarer

En "Small Beer" brygget på 13 l glattvann fra mesken til en Imperial Stout. Maltmengden som oppgis her er den som ble brukt i den opprinnelige mesken, og blir derfor noe misvisende for dette ølet.

EBC på ølet er mer som gjetting å regne, dette er vanskelig å anslå i.o.m. at mye av fargen fra malten allerede var vasket ut på forhånd.


[BBcode]