Klasse
8E Moderne porter og stout
Brygget
10. januar 2013
Flasket
31. januar 2013
Alkoholstyrke
5,5%
Farve (EBC)
0
OG/FG
1060 / 1018
Bitterhet (IBU)
54,4 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
24,0l
Gjærbare ingredienser

Malt ekstrakt tilsatt ved kok:
1500 gram Munton Dark malt ekstrakt
3000 gram Munton Amber malt ekstrakt
500 gram Spray malt - extra dark

Spesialmalt (tilsatt i kaldt vann til 75 grader Celsius):
230gram Krystallmalt
100gram Sjokolademalt
100gram Warminister Brown

Humle og krydder

60 gram Challanger pellets 8.08 % 60min
30 gram Challanger pellets 8.08 % 15min
10 gram Challanger pellets 8.08 % 2min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Spesialmalt (tilsatt i kaldt vann til 75 grader Celsius)
Malt ekstrakt tilsatt ved kok. koketid er 60min

Gjærtype

WYEST 1098 British Ale

Gjærmengde

1 pakke (starter ikke benyttet)

Informasjon om gjæring

ca. 20 grader Celsius
omstikking etter 11 dager

Kommentarer


[BBcode]