Klasse
2F Schwarzbier
Brygget
24. januar 2013
Flasket
14. februar 2013
Alkoholstyrke
4,2%
Farve (EBC)
57
OG/FG
1050 / 1018
Bitterhet (IBU)
28,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
21,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

2750 g lys münchnermalt 15 EBC
1850 g pilsmalt
180 g krystallmalt 130 EBC
180 g sjokolademalt
90 g carafa special II
70 g roasted barley

Humle og krydder

45 g hallertauer mittelfrueh 4,6 % i 60 min
15 g hallertauer mittelfrueh 4,6 % i 20 min
15 g hallertauer mittelfrueh 4,6 % ved kokeslutt

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Innmesk på 62°C, meskes ved 67°C i 75 min og utmesk på 77°C i ti min.

Gjærtype

WLP830

Gjærmengde

1+1,5 liter starter

Informasjon om gjæring

Gjæret på 8°C i to uker. Økt til 14°C over en uke.

Kommentarer


[BBcode]