Klasse
2A Moderne mørk lager
Brygget
3. november 2014
Flasket
14. november 2014
Alkoholstyrke
6,8%
Farve (EBC)
40
OG/FG
1067 / 1013
Bitterhet (IBU)
23,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
100,0l
Mengde ferdig øl
88,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsnermalt 13,3kg
Munchenermalt 6,8kg
Aromamalt 1,7kg
Cara160 1kg
Svartmalt 0,7kg

Humle og krydder

Bitterhumle Northern Brewer 6% 125gr i 90min
Aromahumle Saaz 3,4% 125gr i 10min

Andre ingredienser

30 kalsiumklorid i innmesking

Meskeinformasjon

Innmeskingtemperatur 68 grader i 60 min. 65-70 liter vann til innmesking. Overvann 3 ganger a 20 liter i avrenningsprosessen

Gjærtype

Lagergjær Arendals B

Gjærmengde

ca 1 liter

Informasjon om gjæring

Gjæringstemperatur 9 grader

Kommentarer

Ølet er brygget til Tverdalsøen og Oppland Bayerlag.
IBC er bare oppgitt på skjønn, ikke utregnet.


[BBcode]