Klasse
9E Imperial stout
Brygget
9. februar 2013
Flasket
18. mars 2013
Alkoholstyrke
9,4%
Farve (EBC)
82
OG/FG
1090 / 1019
Bitterhet (IBU)
76,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
100,0l
Mengde ferdig øl
93,0l
Gjærbare ingredienser

17 kg pale malt
10 kg Munich-malt
3 kg karamellmalt
3 kg røykmalt
2,250 kg havregryn
2 kg hvetemalt
1 kg sjokolademalt
0,7 kg Roasted Barley
0,7 kg svartmalt
1 kg mørk kandissukker

Humle og krydder

164 g Nordbrauer (8,5%) 60 min
100 g Nordbrauer (10,5%) 60 min
100 g Simcoe (13,5%) 60 min
220 g Styrean Goldings (3,4%) 20 min
40 g Goldings (4,5%) 15 min
17 g Fuggles (5,1%) 15 min
150 g Cascade (7,5%) 2 min

Andre ingredienser

70 g kritt (i mesken)
35 g natron (i mesken)
4 tabl. Whirlfloc (15 min kok)
5 ts. gjærnæring (15 min kok)
250 eikechips (7 dager i gjæringskar)

Meskeinformasjon

90 min. infusjonsmesking på 65 grader

Gjærtype

CaliforniaAle WLP001

Gjærmengde

2 rør, 5 l. starter

Informasjon om gjæring

6 uker på ca 18 grader

Kommentarer


[BBcode]