Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
23. januar 2017
Flasket
14. februar 2017
Alkoholstyrke
12,1%
Farve (EBC)
43
OG/FG
1104 / 1014
Bitterhet (IBU)
32,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
20,5l
Gjærbare ingredienser

Pilsnermalt: 4000 g
Munich Malt 1: 1300 g
Abbey Malt: 400 g
CaraMunich: 400g
Special B: 400g
Melanoidin Malt: 250g
Lys Spraymalt: 2000 g
Hvetespraymalt: 250 g
Brunt sukker: 500 g

Humle og krydder

Northern Brewer, 7,7%, 30 g, 60 min

Andre ingredienser

Vannjustering mesk (21,8 liter):
Kalsiumsulfat: 1,8g
Kalsiumklorid: 1,8g
Kalsiumkarbonat: 3,6g
Natron: 1,8g

Meskeinformasjon

67°C i 1 time
78°C i 10 min
Skylte med 11 liter vann på 80°C.

Gjærtype

WLP545

Gjærmengde

2pk, 2 liter starter

Informasjon om gjæring

18°C i 1 dag
20°C i 1 dag
21°C i 20 dager

Kommentarer


[BBcode]