Klasse
2F Schwarzbier
Brygget
7. februar 2017
Flasket
4. mars 2017
Alkoholstyrke
4,8%
Farve (EBC)
44
OG/FG
1,047 / 1,010
Bitterhet (IBU)
27,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
30,1l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

4696 g Pilsnermalt Heidelberg (BestMalz)
510 g Munich Malt (Lys) (BestMalz)
274 g Carafa Special II (Weyermann)

Humle og krydder

20 g Magnum 11.9% @ 60 min
15 g Goldings 4.7% @ 20 min
15 g Goldings 4.7% @ 1 min

Andre ingredienser

1/2 tablett Whirfloc
1 tablett Servomyces

Meskeinformasjon

75 min @ 66°C

Gjærtype

WLP830

Gjærmengde

200 ml slurry

Informasjon om gjæring

Sette gjær: 8°C
Trinn 1: 10°C 4-7 dager (til 50% utgjæret)
Trinn 2: 18°C 4-10 dager (til ferdig utgjæret)
Lagres ved 0°C til klar

Kommentarer


[BBcode]