Maris Otter Pale Malt 5400 gram
Munich Malt 500 gram
Cara Munich 200 gram
Biscuit Malt 200 gram
Dr. Rudi: 20 gram på 60 min
Green Bullet: 10 gram på 60 min
Green Bullet: 20 gram på 15 min
Motueka: 10 gram på 15 min
Motueka: 20 gram på 1 min
Spesialtilsetningen i ølet er Rooibos. Konsentrert varmtvannsuttrekk av 25 gram rooibos i 0.5 liter vann, tilsatt rett før flame out.
40 degrees for 15 minutes, 63 degrees for 75 minutes, 73 degrees for 5 minutes.
Safale S-04
16 gram på 20 liter.
20 grader i 14 dager.
Dette ølet er brygget for og av bandet Sir Afrika. Brygget blir servert på bandets øvinger og andre tilstelninger i rockeorkesterets lokale i Oslo sentrum!
Rooibosplanten er en sørafrikansk busk i ertefamilien som man lager en rødfarget te av. Strengt tatt skal dette kalles varmtvannsuttrekk, da det rent faktisk ikke er snakk om ekte te. I ølet er det tilsatt en konsentrert te like før flame-out. Mengden te tilsvarer 1 gram pr liter øl, og i dette tilfellet ble det da brukt 25 gram Rooibos trukket i 0.5 liter vann i 5 minutter.