Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 4E Amerikansk pale ale)
Ekstra ingredienser
Rooiboos
Brygget
5. februar 2014
Flasket
19. februar 2014
Alkoholstyrke
5,5%
Farve (EBC)
16
OG/FG
1055 / 1014
Bitterhet (IBU)
50,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter Pale Malt 5400 gram
Munich Malt 500 gram
Cara Munich 200 gram
Biscuit Malt 200 gram

Humle og krydder

Dr. Rudi: 20 gram på 60 min
Green Bullet: 10 gram på 60 min
Green Bullet: 20 gram på 15 min
Motueka: 10 gram på 15 min
Motueka: 20 gram på 1 min

Andre ingredienser

Spesialtilsetningen i ølet er Rooibos. Konsentrert varmtvannsuttrekk av 25 gram rooibos i 0.5 liter vann, tilsatt rett før flame out.

Meskeinformasjon

40 degrees for 15 minutes, 63 degrees for 75 minutes, 73 degrees for 5 minutes.

Gjærtype

Safale S-04

Gjærmengde

16 gram på 20 liter.

Informasjon om gjæring

20 grader i 14 dager.

Kommentarer

Dette ølet er brygget for og av bandet Sir Afrika. Brygget blir servert på bandets øvinger og andre tilstelninger i rockeorkesterets lokale i Oslo sentrum!

Rooibosplanten er en sørafrikansk busk i ertefamilien som man lager en rødfarget te av. Strengt tatt skal dette kalles varmtvannsuttrekk, da det rent faktisk ikke er snakk om ekte te. I ølet er det tilsatt en konsentrert te like før flame-out. Mengden te tilsvarer 1 gram pr liter øl, og i dette tilfellet ble det da brukt 25 gram Rooibos trukket i 0.5 liter vann i 5 minutter.


[BBcode]