Klasse
8E Moderne porter og stout
Brygget
15. september 2017
Flasket
22. september 2017
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
69
OG/FG
1056 / 1010
Bitterhet (IBU)
18,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
48,0l
Mengde ferdig øl
45,0l
Gjærbare ingredienser

Pils malt
Pale Ale Malt
Caramunich 2
Roasted Barley
Chocolate Malt

Humle og krydder

Nortern Brewer
Tettnanger

Andre ingredienser

Gjærnering
Sukker til ettergjæring på flaske. 7,7g pr liter.
2,9 vol co2.

Meskeinformasjon

90 min på 63 grader.

Gjærtype

Danstar Nottingham

Gjærmengde

4 pk.

Informasjon om gjæring

Gjæret 7 dager i 18 grader. Ettergjæret på flasker i 14 dager i 18 grader.

Kommentarer

Litt usikker på type. Da denne vil være lik en Dry Stout med mer kullsyre. Kanskje mer en American Stout med mindre bitterhet, men var ikke et alternativ.
Den skulle egentlig bli OG 1070, men noen problemer med effektiviteten ble den bare 1057. Så noe svakere enn den skulle bli. Men litt lettere øl syns jeg ikke gjorde noe.


[BBcode]