Klasse
13C Trelagret øl (basistype 13G Klassisk norsk hjemmebrygg)
Ekstra ingredienser
Brygget
5. desember 2012
Flasket
25. januar 2013
Alkoholstyrke
9,2%
Farve (EBC)
33
OG/FG
1085 / 1016
Bitterhet (IBU)
60,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

3700 g pale malt
1200 g weyermann røykmalt
750 g munchenermalt
330 g weyermann whiskeymalt
300 g medium krystallmalt
300 g brunmalt
100 g carafa special I
1500 g lys flytende maltekstrakt (tilsatt mot slutten av koketid)

Humle og krydder

100 g golding pellets 4% 80 min
50 g golding pellets 4% 20 min
25 g golding pellets 4% 10 min
25 g golding pellets 4% 1 min

125 g einebær 10 min

125 g einebær trukket i sprit og tilsatt gjæringskar etter stormgjæring

Andre ingredienser

100 g eikekuber i gjæringskar

Vannjustering per 10 liter:
2g CaSO4
3g CaCO3

Meskeinformasjon

65 grader 90 minutter
78 grader 10 minutter

Gjærtype

Safale US-05

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

Gjæret på 18 grader i ca. 7 uker

Kommentarer


[BBcode]