Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser
Blåbær
Brygget
10. februar 2018
Flasket
1. mars 2018
Alkoholstyrke
8,3%
Farve (EBC)
84
OG/FG
1093 / 1030
Bitterhet (IBU)
75,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
34,0l
Mengde ferdig øl
34,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter Pale Malt 5 EBC 13400 g
Cara Munich II 120 EBC 1000 g
Chocolate Malt 800 EBC 400 g
Roasted Barley 1100 EBC 500 g
ca 3kg blåbær

Humle og krydder

Nugget 68.0 % 30 g 66 min
Crystal 2.7 % 28 g 30 min
Crystal 2.7 % 40 g 15 min

Andre ingredienser

Blåbær
Vannjsuetring
2 ts Irish Moss
1 ts gjærnæring

Meskeinformasjon

Innmesk ca 45 liter 67 °C 5 min
Mash step 60 °C 60 min
Mash step 70 °C 40 min
Utmesk. Skylling ca 25 liter Sakte avtapping!! 78 °C 10 min

Gjærtype

WLP007 Dry English

Gjærmengde

3 dl. slurry

Informasjon om gjæring

18 gr. 14 dager

Kommentarer


[BBcode]