Klasse
7A Weizen/Weissbier
Brygget
13. februar 2013
Flasket
15. mars 2013
Alkoholstyrke
5,4%
Farve (EBC)
14
OG/FG
1051 / 1010
Bitterhet (IBU)
13,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
26,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

2,985 kg Wheat Malt, Ger (4,5 EBC)
2,025 kg Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC)
0,400 kg Munich Malt (23,6 EBC)
0,125 kg Caramalt (Thomas Fawcett) (29,6 EBC)
0,035 kg Carafa Special III (Weyermann) (925,9 EBC)

Humle og krydder

25,00 g Hallertauer Hersbrucker [4,20 %] 60min
15,00 g Hallertauer Hersbrucker [4,20 %] 15min

Andre ingredienser

2 g/10liter Gypsum i vann
0,5 tsp Gjærnæring

Meskeinformasjon

45c 20min
67c 40min
76c 10min

Gjærtype

Surdeig

Gjærmengde

Usikkert. 1dl i 1 liter starter.

Informasjon om gjæring

17-18 grader i 21 dager.

Kommentarer

Oppskrift fra The Great Bavarian Weissbier Project på northernbrewer:
http://forum.northernbrewer.com/viewtopic.php?t=40751

Surdeigen er hvetebasert og ca 2 år gammel. Antall gjærceller er noget usikkert, men lot den prøve seg på en 1 liters starter først for å tilvenne litt. Den jobbet saktere enn WLP380, men gjæret lenger ned.


[BBcode]