Klasse
4E Amerikansk pale ale
Brygget
28. januar 2013
Flasket
11. februar 2013
Alkoholstyrke
5,6%
Farve (EBC)
15,3
OG/FG
1052 / 1009
Bitterhet (IBU)
38,7 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
31,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

4400 gram Maris Otter pale malt
300 gram Crystal malt
300 gram Münchener malt
200 gram Cara pils
150 gram sukker til karbonering

Humle og krydder

15 gram Amarillo pellets 9,2% 60 minutter
15 gram Chinook pellets 11,6% 60 minutter

10 gram Amarillo pellets 9,2% 5 minutter
10 gram Cascade pellets 8,6% 5 minutter
10 gram Chinook pellets 11,6% 5 minutter

10 gram Amarillo pellets 9,2% Tørrhumling 5 dager
10 gram Cascade pellets 8,6% Tørrhumling 5 dager
10 gram Chinook pellets 11,6% Tørrhumling 5 dager

Andre ingredienser

11 gram ph 5,2 stabilizer i mesk
2 gram supermoss 10 minutter kok
0,5 tsk Wyeast gjærnæring 10 minutter kok

Meskeinformasjon

60 minutter enstegsmesking 67 grader

Gjærtype

WLP 001 California Ale

Gjærmengde

1 rør, 2 liter starter, 250 milliarder celler

Informasjon om gjæring

To uker på 20 grader

Kommentarer

Karbonering på flaske ved 20 grader i 2 uker. Lagret siden 25. februar ved 4 grader.


[BBcode]