Klasse
4G Kölsch
Brygget
1. februar 2014
Flasket
15. februar 2014
Alkoholstyrke
5,5%
Farve (EBC)
6,8
OG/FG
1,050 / 1,011
Bitterhet (IBU)
26,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
31,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

4,4 kg Pilsner malt
0,25 kg Vienna Malt
0,25 kg Hvetemalt
0,15 kg sukker til priming på flasker

Humle og krydder

8 gram Magnum humle (14,1%) i 60 minutter
30 gram Nelson Sauvin humle (12,1%) i 10 minutter

Andre ingredienser

14 gram ph 5,2 stabilizer i meskevannet
1/2 tablett Whirfloc siste 10 minutter av koketiden.
1 tsk Wyeast gjærnæring siste 10 minutter av koketiden.

Meskeinformasjon

Enstegsmesking i 90 minutter på 67 grader C.

Gjærtype

WLP 029

Gjærmengde

1 rør + starter

Informasjon om gjæring

Tilsatt ren O2 etter nedkjøling.
Gjæret på 16 grader i 14 dager
Ettergjæring (karbonering) 14 dager på 18 grader.

Kommentarer


[BBcode]