Klasse
6C Imperial IPA
Brygget
13. november 2012
Flasket
27. november 2012
Alkoholstyrke
8,7%
Farve (EBC)
22
OG/FG
1075 / 1009
Bitterhet (IBU)
65,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
60,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

9.000 kg Pale Ale Malt (51.43%)
4.000 kg Maris Otter Malt (22.86%)
3.000 kg Pilsner (17.14%)
0.800 kg Crystal 60 (4.57%)
0.700 kg Crystal 30 (4%)

Humle og krydder

25.0 g Galena Pellet (13% Alpha) @ 90 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
40.0 g Magnum Pellet (14.9% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
50.0 g Magnum Pellet (14.9% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (1 g/L)
80.0 g Magnum Pellet (14.9% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.6 g/L)
80.0 g Crystal Pellet (2.5% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1.6 g/L)
60.0 g Citra Pellet (13.7% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.2 g/L)
60.0 g Crystal Pellet (2.5% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.2 g/L)
40.0 g Citra Pellet (13.7% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (0.8 g/L)
60.0 g Crystal Pellet (2.5% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (1.2 g/L)
40.0 g Magnum Pellet (14.9% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (0.8 g/L)

Andre ingredienser

8.0 g CaSO4 - Calcium Sulfate / Gypsum @ 0 Minutes (Mash)

Meskeinformasjon

Dykking under mesk, ca 6 timer pga vær/motor.. Snitt 65C kanskje? Hevet til 72C i 15 min, utmesk på ca 75C.

Gjærtype

Safale US-05

Gjærmengde

3 pakker, hydrert

Informasjon om gjæring

1 min O2, 2l/min, pitchet v 16C , hevet til 17 første døgn. Hevet til 19C de neste 2 uker.

Kommentarer


[BBcode]