Klasse
13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 12E Berliner weisse)
Ekstra ingredienser
Bringebær
Brygget
11. juli 2015
Flasket
12. desember 2015
Alkoholstyrke
4,2%
Farve (EBC)
6
OG/FG
1042 / 1010
Bitterhet (IBU)
19,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
26,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

3000 g pilsmalt
2000 g hvetemalt
200 g acidulated malt

4000 g bringebær (i 23 av literne)

Humle og krydder

10 g Admiral pellets 14% AA, 60 min
5 g Admiral pellets 14% AA, 10 min

Andre ingredienser

1 ts CaCl2
Irish moss
Gjærnæring

Meskeinformasjon

Innmesk 68
30 min 68
30 min 68
20 min 70
10 min 77

Gjærtype

NCYC3995 og surdeig

Gjærmengde

1 dl og 0.5 dl

Informasjon om gjæring

5 L vørter tappet av før kok, gjæret med surdeig.
22 L gjæret i romtemperatur med Vossakveiken (Sigmund Gjernes).
Blender de to delene etter 6 dager.
Stikker om 21 L til glassballong med tinte bringebær etter nye 1.5 måned. Romtemperatur i ca. 3 måneder før tapping.

Kommentarer

Leverer hos Bryggselv på Hasle


[BBcode]