Klasse
8E Moderne porter og stout
Brygget
31. desember 2017
Flasket
17. januar 2018
Alkoholstyrke
6,7%
Farve (EBC)
68,6
OG/FG
1,064 / 1,013
Bitterhet (IBU)
40,5 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
64,0l
Mengde ferdig øl
60,0l
Gjærbare ingredienser

15,61kg Thomas Fawcett Maris Otter Pale
1,54kg Thomas Fawcett Crystal 60L
0,96kg Weyermann Munich I
0,58kg Thomas Fawcett Chocolate Malt
0,40kg BlackPrinz
0,23kg BEST Black Malt

Humle og krydder

65g Centennial 8.3% @ 90min
100g Northern Brewer 7,6% @ 15min
60g East Kent Goldings 2014 5,8% @ 15min

Andre ingredienser

21,76g Calcium Sulfate
19,93g Calcium Cloride
16,94g Bakepulver
9,51g MgSO4
7,71g Bordsalt
6g Kalk
1,5stk Whirlfloc
3tsp WLN1000

Meskeinformasjon

60min temperaturmesk på 65 grader
Fosforsyre 75% til 5,2PH
No-sparge

Gjærtype

WLP007

Gjærmengde

ca 1000 mrd

Informasjon om gjæring

Gjæret i konisk gjæringskar på 19 grader i 14 dager. Deretter kjølt ned til 4 grader og tappet på fat.

Kommentarer

Karbonert til ca 2.5 og beergunnet til konkurransen.


[BBcode]