Klasse
2C Märzen
Brygget
10. januar 2016
Flasket
30. januar 2016
Alkoholstyrke
5,6%
Farve (EBC)
19,4
OG/FG
1,054 / 1,011
Bitterhet (IBU)
26,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
56,0l
Mengde ferdig øl
52,0l
Gjærbare ingredienser

Vienna malt, 4,5 kilo
Munich malt, 4 kilo
Pilsmalt, 3,75 kilo
Carafa special 3, 100 gram
Sukker til flaskekarbonering, 310 gram

Humle og krydder

35 gram Magnum (13,1%),
60 minutter kok
100 gram Tettnang (4,2%),
10 minutter kok

Andre ingredienser

12 gram Kalsiumklorid i mesk
6 gram Kalsiumsulfat i mesk
2 gram Kalsiumklorid i skyllevannet
1 gram Kalsiumsulfat i skyllevannet
1 whirlfloctablett, 10 minutter kok
1 tsk Wyeast gjærnæring, 10 minutter kok

Meskeinformasjon

66 grader i 75 minutter
78 grader i 5 minutter

Gjærtype

WLP 833

Gjærmengde

2 rør, 4 l. starter

Informasjon om gjæring

12 grader i 20 dager
20 grader i 14 dager, ettergjæring på flasker (karbonering)

Kommentarer


[BBcode]