Klasse
4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
Brygget
19. januar 2018
Flasket
6. februar 2018
Alkoholstyrke
5,2%
Farve (EBC)
29
OG/FG
1054 / 1014
Bitterhet (IBU)
30,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
26,0l
Mengde ferdig øl
26,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter Pale Malt 5 EBC 4500 g
Flaked Corn 1 EBC 500 g
Chocolate Malt 800 EBC 150 g
Crystal Malt 135 EBC 200 g
Dry Light Extract 8 EBC 700 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 172 g
Supplerer med 500 gram DME etter et par dager, i en liter vann

Humle og krydder

hallenger 8.4 % 30 g 60 min
East Kent Golding 6.5 % 30 g 10 min
Crystal 4.9 % 30 g 10 min

Andre ingredienser

CaCl2 (meskevann): 8 gram
CaCO3 (kun mesk): 4 gram
NaHCO3 (kun mesk): 8 gram
En kork Lactol

Meskeinformasjon

Mash step 52 °C 10 min
Mash step 68 °C 45 min
Mash step 78 °C 5 min

Gjærtype

WLP007 Dry English

Gjærmengde

starter

Informasjon om gjæring

19 g. i 11 dager. 21 gr. i tre dager

Kommentarer


[BBcode]