Klasse
13G Klassisk norsk hjemmebrygg
Brygget
10. desember 2017
Flasket
17. desember 2017
Alkoholstyrke
8,9%
Farve (EBC)
20
OG/FG
1,081 / 1,016
Bitterhet (IBU)
15,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

4.8 kg Pilsner malts
4,7 kg Pale ale malts
1 kg Caramel pils malts
1 kg Smoked (beech) malts
0.5 kg flaked rye

Humle og krydder

100 g Saaz hops, 40 g in the mash - and 60 g boiled separately in with 3 liter wort - before tossed back into fermentation bucket.

Andre ingredienser

Juniper branches

Meskeinformasjon

Mash in in at 69 degrees, 1,5 hour
Mash out at 78 degrees - 1 litre per minute.
40 g hops in the mash.

Gjærtype

Ebbegården kveiken

Gjærmengde

5 ml

Informasjon om gjæring

Fermented to 1.020 after 2 days. 1.016 after 1 week.

Kommentarer

Raw ale! This ale is not boiled. After mashing, straight to fermentation bucket.


[BBcode]