Klasse
3C Doppelbock
Brygget
21. oktober 2016
Flasket
3. desember 2016
Alkoholstyrke
7,8%
Farve (EBC)
45
OG/FG
1,072 / 1,016
Bitterhet (IBU)
27,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
30,4l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

6052 g Munich Malt (Lys) (BestMalz)
2136 g Pilsnermalt Heidelberg (BestMalz)
356 g Dark Crystal Malt (Thomas Fawcett)
178 gCaramunich I 90 EBC (Weyermann)
178 g Melanoidin Malt (BestMalz)

Humle og krydder

30 g Hallertau Mittelfrüh 4.7% @ 55 min
40 g Tettnang 4.2% @ 55 min
20 g Hallertau Hersbrucker 2.3% @ 55 min

Andre ingredienser

1/2 tablett Whirlfloc
1 tablett Servomyces gjærnæring

Meskeinformasjon

15 minutter @ 50°C
60 minutter @ 68°C (x2, dobbeltmesket på Speidel Braumeister 20L)

Gjærtype

WLP833

Gjærmengde

2L starter av 4 pk

Informasjon om gjæring

Sette gjær: 9°C
Gjæringstrinn 1: 10°C til 50% utgjæret
Øk til 19°C over 3 dager
Gjæringstrinn 2: 19°C til ferdig utgjæret
Senk til 1°C over 9 dager
Gjæringstrinn 3: 1°C Lagre til ferdig

Kommentarer


[BBcode]