Klasse
7C Belgisk wit
Brygget
18. januar 2014
Flasket
5. februar 2014
Alkoholstyrke
4,6%
Farve (EBC)
6
OG/FG
1046 / 1011
Bitterhet (IBU)
22,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,0l
Mengde ferdig øl
23,0l
Gjærbare ingredienser

2600 g Pilsmalt
1800 g flaket hvete
250 g havregryn
500 g sauermalt

Humle og krydder

10 g Northern Brewer pellets 10.5% 60 min
20 g Motueka pellets 6.7% 15 min
30 g Motueka pellets 6.7% 5 min

Andre ingredienser

Litt kalsiumsulfat og -klorid i mesken.
Gjærnæring.

Meskeinformasjon

Halvparten meskes på 63 grader i 30 min med 21 l vann. Tilsetter så 10 l vann som har stått ute over natta, litt isbiter i, blir ca. 37 grader. Tilsetter så andre halvdel malt, blir litt over kanten på maltrøret. mesker på 37 grader i 30 min, økes til 44 i 15 min og meskes ferdig på 66 grader i 40 min til. Tappet da ut som no-sparge.

Gjærtype

WLP Brett C

Gjærmengde

Slurry

Informasjon om gjæring

Kjølt ned til 17 grader, gjærer 2 uker i romtemperatur 19 grader

Kommentarer

Karbonert med 145 g sukker.


[BBcode]