Klasse
8C Oatmeal stout
Brygget
12. november 2015
Flasket
22. november 2015
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
100
OG/FG
1070 / 1020
Bitterhet (IBU)
45,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
100,0l
Mengde ferdig øl
86,0l
Gjærbare ingredienser

19 kg Pale Ale malt
2,4 kg Roasted Barley
1,2 kg Sjokolademalt
0,6 kg Hvetemalt
1,2 kg Cara Red
1,5 kg Havregryn

Humle og krydder

200 gr. East Kent Golding 90 min
150 gr. East Kent Golding 15 min

Andre ingredienser

1/2 dl kalsiumklorid
1 tabl. Protafloc
25 dråper Clarex

Meskeinformasjon

Trinnmesking.
Innmesking til 68 grader, 55-60 liter vann
Forsukringstid 60 min
Temperaturheving til 72 grader med vann og tilsetting av 1,5 kg havregryn kokt opp i 10 liter vann til en velling
Henstand 20 min.
Deretter 76 graders vann for avrenning til 100 liter vørter.

Gjærtype

Safale-04

Gjærmengde

Ca 1,5 liter

Informasjon om gjæring

Laget en starter 1 døgn før brygging bestående av 4 bokser 0,33 liter vørterøl for å koke ut co2, og tilsatt 4 ss maltekstrakt. Dette kjølt ned til 20 grader og så pisket inn 4 ss Safale-04.
Vørteren gjæret i 7 dager på 20 grader.
Ettergjæring på flaske i 10 dager-
320gr. brunt sukker kokt opp i 1 liter vann

Kommentarer


[BBcode]