19 kg Pale Ale malt
2,4 kg Roasted Barley
1,2 kg Sjokolademalt
0,6 kg Hvetemalt
1,2 kg Cara Red
1,5 kg Havregryn
200 gr. East Kent Golding 90 min
150 gr. East Kent Golding 15 min
1/2 dl kalsiumklorid
1 tabl. Protafloc
25 dråper Clarex
Trinnmesking.
Innmesking til 68 grader, 55-60 liter vann
Forsukringstid 60 min
Temperaturheving til 72 grader med vann og tilsetting av 1,5 kg havregryn kokt opp i 10 liter vann til en velling
Henstand 20 min.
Deretter 76 graders vann for avrenning til 100 liter vørter.
Safale-04
Ca 1,5 liter
Laget en starter 1 døgn før brygging bestående av 4 bokser 0,33 liter vørterøl for å koke ut co2, og tilsatt 4 ss maltekstrakt. Dette kjølt ned til 20 grader og så pisket inn 4 ss Safale-04.
Vørteren gjæret i 7 dager på 20 grader.
Ettergjæring på flaske i 10 dager-
320gr. brunt sukker kokt opp i 1 liter vann