Klasse
6B Amerikansk IPA
Brygget
8. februar 2014
Flasket
25. februar 2014
Alkoholstyrke
7,9%
Farve (EBC)
18,2
OG/FG
1,068 / 1,008
Bitterhet (IBU)
82,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
31,0l
Mengde ferdig øl
24,0l
Gjærbare ingredienser

6 kg Maris Otter Pale malt
0,3 kg Crystal malt
0,2 kg Hvetemalt
0,15 kg sukker til priming på flasker

Humle og krydder

25 gram Galaxy humle (14,5%)
i 60 minutter
30 gram Galaxy humle (14,5%) i 15 minutter
20 gram Nelson Sauvin (12,1%) i 15 minutter
30 gram Galaxy humle (14,5%) i 5 minutter
20 gram Nelson Sauvin (12,1%) i 5 minutter
30 gram Galaxy humle (14,5%) 7 dager tørrhumling
20 gram Nelson Sauvin (12,1%) 7 dager tørrhumling

Andre ingredienser

14 gram ph 5,2 stabilizer i meskevannet
1/2 tablett Whirfloc siste 10 minutter av koketid
1 tsk Wyeast gjærnæring siste 10 minutter av koketid

Meskeinformasjon

Enstegsmesking i 90 minutter, 67 grader C.

Gjærtype

WLP 001

Gjærmengde

1 rør + starter

Informasjon om gjæring

Tilsatt ren O2 etter nedkjøling
Gjæret på 18 grader i 14 dager.
Naturlig karbonert i 14 dager på 20 grader C.

Kommentarer


[BBcode]